Pavilion Between Trees by Branch Studio Architects

Pavilion Between Trees by Branch Studio Architects

Built to accommodate the various trees and the surrounding landscape, this small residence respects and understands the intimacy of nature.

Pavilion Between Trees showcases a strong connection to the surrounding landscape. This small addition is built to accommodate the various trees and garden areas of the existing home. In fact, the trees are seen not as an intrusion, but rather as an entity that should be engaged with via purposeful architectural design.

Through a linear design and slender form, this residence creates a modern aesthetic that is both logical and harmonious in its nature. The inner courtyard surrounding the silver birch tree serves as a threshold between the various bathroom areas, the main suite, and the pavilion. Natural morning light floods the bedrooms through spacious windows, and purposefully directed light creates the perfect nighttime ambiance for relaxing. Pavilion Between Trees might be small in stature, but through the use of mixed metals, strategically designed linear forms, and an understanding of the intimacy that can be found in respecting nature, this small addition sure packs a punch.