Sorrel Street by Shaun Lockyer Architects

Sorrel Street by Shaun Lockyer Architects

This residence shows that additions don’t have to continue the same architectural conversation but can encourage a unique dialogue.

Built on a sloping hill in Paddington, Australia, Sorrel Street by Shaun Lockyer Architects provides a unique juxtaposition between local history and modernity. The home prominently features the original cottage, while simultaneously embracing the personality of the new addition. This difference is highlighted by the use of concrete and large panels of glass that create balance and bring a heightened dimension to the entire space.

The interior of Sorrel Street features an incredible amount of natural light that plays with strategically placed structural elements. The dialogue between the original cottage and the addition continues with the use of mixed materials, a spacious rectangular bar with stool seating, and seamless flooring that increases mobility. By respecting the original structure and its personality, Sorrel Street by Shaun Lockyer Architects shows that additions don’t have to continue the same architectural conversation, instead they can encourage a unique dialogue that leads to a symbiotic final result.